FlowMotion
FlowMotion

Scheepvaart

Augustus 2016

Flowmotion mocht 9 stuks Speck thermische oliepompen TOE-GN 50-250 met 22,0 kW motoren leveren aan één van onze Deense systeembouwers voor de circulatie van thermische olie aan boord van 3 schepen.

Juni 2015

OMALIUS (EX NORMAND DRAUPNE)

Bij de ombouw van de 30 jaar oude NORMAND DRAUPNE (Destijds neusje van de zalm in Offshore Oil & Gas) naar OMALIUS (Boorschip voor zeebodem onderzoek) had de nieuwe eigenaar G-TEC (onderdeel van DEME) dringend 2 nieuwe drinkwaterpompen nodig.

Flowmotion leverde hier met korte leveringstermijn 2 zelf-aanzuigende zij-kanaalwaaierpompen met marine motor.

Maart 2015

KONUTHERM

Het Nederlandse Konutherm is een specialist op het gebied van lading- en brandstof verwarmingssystemen voor de scheepvaart en procesverwarmingsinstallaties voor de procesindustrie.

Voor de circulatie van thermische olie aan boord van een nieuw Seismisch Assistentie schip gebouwd onder Bureau Veritas Classificatie leverde Flowmotion 2 SPECK TOE-GN 50-200 centrifugaalpompen.

Deze pompen zijn geschikt voor het circuleren van thermische olie tot 350°C. Het feit dat zij als enige op de markt standaard uitgerust zijn met een Silicium Carbide glijlager, maakt dat ze zeer slijtvast zijn en toch zonder speciaal gereedschap aan boord snel gereviseerd kunnen worden. De extra ingebouwde koelventilator op de koppeling zorgt dan weer voor een langere levensduur van de enkelwerkende mechanische as-afdichting en het vet gesmeerd kogellager.

 

December 2013

CONGO

Voor het laden en lossen van binnenschepen in Congo leverde Flowmotion 3 mobiele units met dieselmotor en 2-spindelige schroefpomp. Ze hebben elk een capaciteit van 200 m3/u.

 

NOORD – WEST

De Noord-West is een cargo schip voor de binnenvaart en kustvaart van de firma De Brandt. Zij zijn gespecialiseerd in waterbouwwerken waaronder de aanleg en versteviging van kaaimuren.

Flowmotion leverde een nieuwe bronzen, meercellige brandbluspomp 65 G-2 compleet met motor onder LRS classificatie van GARBARINO.

 

Juli 2013

ARISTA en AQUATA

OWA (Offshore & Wind Assistance NV) is een dochterbedrijf van GeoSea. OWA biedt een breed gamma offshore diensten aan waaronder het onderhoud van offshore installaties voor windenergie en olie- en gastoepassingen. OWA verzorgt marine logistieke diensten (transport van technici, goederen en (reserve)onderdelen, heavy lifting), survey en inspecties, en onderhouds- en herstellingswerken.

De ARISTA EN AQUATA zijn de eerste 2 nieuwe onderhoudsvaartuigen van OWA. Ze werden gebouwd door DAMEN Shipyards te Gorinchem en plechtig in de vaart genomen op 8 november 2012.

Voor de transfer van oliën en bilge-toepassingen aan boord koos de firma OWA voor de draagbare flexibele waaierpompen TSB 5000 van Flowmotion.