FlowMotion
FlowMotion

Gebouwentechniek

April 2015

REDEVCO – Sint Eloois-Vijve

In Sint-Eloois-Vijve bij Waregem realiseert vastgoedontwikkelaar Redevco een volledig nieuw shoppingcenter met een totale oppervlakte van 5000 m² voor meerdere grote Retail en kledingwinkels.

Voor de afvoer van het regenwater bestelde installateur Deckx bij Flowmotion een HDPE pompput met diameter 1200 mm en hoogte 2850 mm voorzien van 2 HOMA MX 1339-D44 pompen. Deze efficiënte dompelpompen met één-kanaalwaaier hebben elk een capaciteit van 86 m³/u bij 5 m opvoerhoogte en een vrije doorlaat van 80 mm. Onze performante pompsturing PS2-LCD zorgt voor de beveiliging en besturing van de installatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

December 2014

School – De Sterrenkijker

In een prachtig gebouw in de Durletstraat te Antwerpen is de basisschool De Sterrekijker sinds jaren gevestigd.

Installateur Deservis kreeg de opdracht om dit gebouw te voorzien van de nodige brandhaspels en een drukverhogingsinstallatie om deze haspels te voeden.

Speciaal is dat deze brandbluspomp ook moet kunnen werken als de stroom uitvalt. Flowmotion leverde hier een RVS drukverhogingspomp conform de AWW-voorschriften met een noodbatterijvoeding.

Deze batterijvoeding wordt permanent bijgeladen en kan in geval van stroomuitval de pomp nog 1 uur laten werken.

Juli 2014

De Meeus

De gebouwen van de Europese Commissie aan de square de Meeus te Brussel worden momenteel grondig gerenoveerd.

Voor de levering van de 2 nieuwe dompelpompinstallaties met telkens 2 pompen van 30 m³/u bij 12 m opvoerhoogte voor de ondergrondse parkeergarage deed installateur Clisa beroep op Flowmotion.

 

December 2013

Labo Nuytinck

In Evergem bij Gent bouwt Labo Nutinck zijn nieuwe vestiging. Met 25 jaar ervaring als medisch laboratorium zijn zij een vaste waarde voor ziekenhuizen en artsen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Daar ook het kelderniveau volledig benut zal worden als werk- en laboruimte, deden studiebureau Van Looy en installateur Gezel II beroep op Flowmotion voor de selectie en levering van 3 HOMA opvoerinstallaties Sanistar C 102D (zie foto in bijlage) voor het normale afvalwater en 1 op maat gemaakt RVS opvoerstation met 2 droog opgestelde HOMA dompelpompen H328V D  voor de speciale industriële “vaatwasser”. Deze vaatwasser loost zijn water op slechts 20 cm van het vloerniveau met een temperatuur tot 90°C. Hiervoor kon geen standaard opvoerstation worden ingezet dus ontwierpen we de oplossing zelf.

 

Juli 2013

De ZOO van Antwerpen

Pal naast het centraal station van Antwerpen ligt één van de oudste dierentuinen ter wereld. De Zoo werd opgericht in 1843 en is sindsdien onophoudelijk een trekpleister geweest voor jong en oud. Naast de dierentuin omvat het domein ook verschillende zalen voor optredens, congressen en dergelijke. De bekendste hiervan is de Koningin Elisabethzaal. Deze wordt momenteel gesloopt en tegen de zomer van 2016 zal een volledig nieuwe concertzaal met congrescentrum in gebruik worden genomen.

In het kader van dit nieuwe congrescentrum worden momenteel de technieken onder handen genomen van de andere zalen. De Verlatzaal met wintertuin krijgt een volledig nieuw sanitair blok met verschillende toiletten. Voor het verpompen van het fecaal water naar de hoger gelegen riolering deden studiebureau Van Looy en installateur Gezel II beroep op Flowmotion. Door het intensief gebruik van deze toiletten was een betrouwbaar systeem noodzakelijk en werd er gekozen voor HOMA versnijderpompen.

Flowmotion leverde hier een HOMA PE40 voorraadtank van 400 liter met 2 droog opgestelde HOMA GRP 26D versnijderpompen en de bijhorende afsluiters, balkeerkleppen, en schakelkast.

Juni 2013

De Leerlooierij

In het centrum van Leuven ligt langs de Dijle het wooncomplex “De Leerlooierij” met 32 woningen en ondergrondse garages. Het project werd in 2003 ontwikkeld door de intercommunale Interleuven.

Voor de vervanging van de defecte regenwaterpompen koos installateur Eco Solutions voor een hybride-installatie van Flowmotion conform EN1717 en Belgaqua. In de regenwaterput staat een HOMA laadpomp met drijvende aanzuigset dewelke de hybridetank van 690 liter op niveau houdt. In de hybridetank zijn 2 frequentiegestuurde, meercellige onderwaterpompen HOMA H816 SW geplaatst dewelke zorgen voor de bevoorrading van water naar de aangesloten toiletten en wasmachines. Bij gebrek aan regenwater schakelt de unit automatisch over op leidingwater. Op deze manier is de waterbevoorrading gegarandeerd met minimaal energieverbruik en maximaal comfort voor de bewoners.

April 2013

Kasteel Cleydael

In Aartselaar staat het kasteel Cleydael, een feodale middeleeuwse waterburcht. Een prachtig stuk cultureel erfgoed dat dringend toe was aan een opknapbeurt. Voor de renovatie van de sanitaire afvoeren koos de firma Cleydael Invest voor  2  HOMA Sanimaster PE-opvoerstations met telkens 2 vermaalpompen en de Flowmotion schakelkasten. Daar Kasteel Cleydael een waterburcht is, moet al het afvalwater van de badkamers, wc’s en keuken langs de toegangsbrug weggepompt worden naar de openbare riolering.

Maart 2013

Sailors’ Beach

Het totaalproject Sailors’ Beach te Nieuwpoort is een uniek project van 6 luxe-residenties met elk 24 appartementen, voorzien van een unieke, met groen omgeven, private recreatiezone met verwarmd zwem- en plonsbad, zandbak, speeltuin, beachvolleybalplein, 3 petanque-velden, zonneplages voor ligstoelen en rustbanken. Verder beschikt het project ook over een ruime parkeergarage met voldoende parkings en garages, alsook een ruime fietsenberging. Dit alles met een uniek zicht op de oude jachthaven en het nieuwe maritiem parklandschap.

Sailors' Beach

Voor de afvoer van het regenwater van meer dan 6000 m2 verhard oppervlak koos installateur Eco Solutions voor een installatie met 3 HOMA dompelpompen DN80 met een door Flowmotion op maat gemaakte schakelkast. De pompen zijn geplaatst in een buffer van 80000 liter.

Installatie: 3x HOMA TP70M 26-4D

HOMA TP 70M 26/4D
Schakelkast

Augustus 2012

CBE Michotte

Centrum voor Basiseducatie (CBE) Leuven – Hageland tovert de voormalige 
legerkazerne Michotte om in een nieuwe open school. De veroudering van
 de campus op de Ruelensvest en de stijgende noodzaak aan basiseducatie
 stimuleerden Stad Leuven, CBE Open School, AGION, EFRO en Provincie
 Vlaams Brabant om in dit nieuwe project te investeren. De gloednieuwe
 thuishaven van CBE zal in de toekomst instaan voor diverse basisopleidingen 
aan zowel bedrijven als particulieren. Het nieuwe centrum biedt plaats voor 24
 klassen en een open leercentrum met de meest moderne communicatiemiddelen
 voor ruim 2000 cursisten. STRABAG staat in voor de sleutel op de deur afwerking van dit nieuwe 
complex.

Onder het
 binnenplein bevindt zich een ondergrondse parkeergarage met 2 verdiepingen.

Voor de afvoer van het fekaal-, afval-, en regenwater koos installateur Van Den Borne uit Turnhout voor de betrouwbare HOMA afvalwaterpompen.

Installaties:

2x HOMA V-1344-D44 voor afvoer van het regenwater

2x HOMA TCV 517 D voor afvoer van het smeltwater uit de ondergrondse parkeergarage

1x HOMA Sanistar Plus 320D dubbelpomps-opvoerstation voor afvoer van het fekaal-afvalwater

1x HOMA Chromatic C280 WA voor het drooghouden van de verluchtingsschacht