FlowMotion
FlowMotion

Producten

Pumps & Valves 2018 Antwerpen – Stand D1110

Op 21 en 22 maart 2018 is het terug verzamelen geblazen in het Antwerp Expo Center voor de beurs Pumps & Valves 2018.

Deze jaarlijkse hoogmis voor de Belgische en Nederlandse industrie is de ideale gelegenheid om de nieuwste innovaties van Klaus Union, Speck, Homa en Flowmotion te ontdekken.

 

Flowmotion bouwt nieuw kantoor, magazijn en werkplaats

Om onze sterke groei te ondersteunen zijn wij begonnen met de bouw van een nieuw kantoor met magazijn en uitgeruste werkplaats te Erembodegem-Aalst.

De werkplaats zal uitgerust worden met een zwenkkraan van 2 ton en het magazijn is voorzien voor een rolbrug van 3,2 ton. Een proefstand (water) voor het testen van nieuwe en gereviseerde pompen zal ook gebouwd worden.

De verhuis naar ons nieuwe pand is gepland voor oktober 2017.

 

 

PUMPS & VALVES 2016 Antwerpen – Stand F1050

Flowmotion zal ook dit jaar weer van de partij zijn op de beurs Pumps & Valves in Antwerpen op 20 en 21 April.

Deze 2-jaarlijkse hoogmis van de Belgische en Nederlandse pompen en kleppen markt is voor ons de uitgelezen kans om iedereen te laten kennismaken met ons productengamma. Bovendien stellen we naast onze vertrouwde merken FLOWMOTION, HOMA en SPECK, ook ons nieuw gamma KLAUS UNION pompen voor.

Klaus Union is vooral bekend voor zijn oerdegelijke en efficiënte magneetpompen. Wat vele bedrijven echter nog niet weten is dat Klaus Union sinds enkele jaren ook een volledige lijn 2-spindelige schroefpompen produceert. Deze pompen zijn volledig ontworpen volgens API 676-3de editie en onderscheiden zich van de concurrentie door hun korte bouwvorm, hoge efficiëntie, lage NPSHr en eenvoudig cartridge design. Met hetzelfde geïnstalleerd motorvermogen levert een Klaus Union DSP pomp tot 15% meer debiet. Ideaal dus voor het laden en lossen van vrachtwagens en schepen waar tijd geld is.

Kom zeker langs en ontdek al onze nieuwigheden op stand F1050.

 

AQUA NEDERLAND VAKBEURS – Stand 106

 

 

 

 

 

Een greep uit onze nieuwigheden:

- Ons gamma EasyBreak AB onderbrekingsinstallaties voor vloeistoffen van klasse 5 is gevoelig uitgebreid de voorbije maanden en is intussen al bij verschillende Nederlandse groothandels opgenomen in hun assortiment.

- Frequentie gestuurde RVS bronpompen in 6″ en 8″ met permanent magneetmotor maken uw grondwaterinstallaties veel breder inzetbaar en verbruiken veel minder energie.

- RVS bronpompen 4″ met geïntegreerde frequentieregelaar in de motor met een werkgebied tot 110 Hz.

- Uitbreiding van ons gamma meercellige RVS drukverhogingspompen tot 125 m³/u per pomp.

- Introductie van onze nieuwe lijn EHEDG-gecertifieerde centrifugaalpompen voor de farma- en voedingsindustrie.

- Introductie van onze centrifugaalpompen voor afvalwater met teruggetrokken vortex- of kanaalwaaier.
- …

 

BELGAQUA certificaten voor onze EasySwitch regen/drinkwater omschakelsystemen

Flowmotion heeft de BELGAQUA certificaten ontvangen voor zijn regen/drinkwater omschakelsystemen EasySwitch 15 Mini, EasySwitch 15 en EasySwitch 20.

Deze kunnen geleverd worden met 1 of meerdere meercellige RVS pompen, horizontaal of verticaal, zelf-aanzuigend of met laadpomp, on/off geregeld of frequentie gestuurd, met extra voorzieningen zoals niveauweergave, koppelingen voor gebouwen-beheersystemen, enz.

Met de lancering van dit nieuwe assortiment zal Flowmotion complete pakketten kunnen aanbieden aan de sanitair installateur gaande van afvalwaterafvoer, regenwater recuperatie en drukverhoging.

 

BELGAQUA certificaten voor onze EasyBreak AB units

Onze breektanks EasyBreak AB 15 Mini, EasyBreak AB 15 en EasyBreak AB 20 hebben het BELGAQUA certificaat ontvangen voor conformiteit volgens EN1717 en EN 13077.

Door de grote vraag uit de markt naar betrouwbare toestellen gaat Flowmotion verder met de ontwikkeling van nieuwe systemen:

Eerstdaags lanceren wij samen met Watts Industries de nieuwe EasyBreak AB 15 Micro voor toepassing bij kleine verbruikers (vanaf 2 liter/minuut) voor bvb de medische sector, laboratoria, industriële toestellen voor grootkeukens, enz.)

Ook de nieuwe, grotere breektanks EasyBreak AB 25 en EasyBreak AB 32 (voor wateraansluitingen tot 500 liter/minuut) zijn klaar voor productie.

Buiten dit standaard assortiment produceert Flowmotion voor industriële toepassingen breektanks met bijhorende pompinstallaties op maat. Deze maatwerk-installaties hebben geen beperking qua capaciteit en worden indien gewenst individueel gekeurd door KIWA of BELGAQUA.

Installatie Vakbeurs Hardenberg

Van 9 t/m 11 september vond in Hardenberg, Nederland de Installatie Vakbeurs plaats. Met 14.986 bezoekers uit de branche was dit wederom een geslaagde editie.

Onze nieuwe EasyBreak-units waren te zien op de standen van Wildkamp en onze partner Watts Industries.

Wildkamp is met meer dan 50 vestigingen één van de meest toonaangevende technische groothandels van Nederland. Met hun uitgebreid cliënteel in de agrarische en veeteelt sector is ons ruim assortiment breek units ideaal om aan de stijgende vraag naar terugstroombeveiligingen voor vloeistoffen van klasse 5 te voldoen (bvb drinkbakken voor dieren).

Om hun klanten snel te kunnen bedienen neemt Wildkamp alvast 3 types van onze Easybreak-units op voorraad. Onze grotere systemen, met een buffer van 210 liter tot 100 m³, worden op maat van de toepassing en de wensen van de klant gemaakt.

 

 

EasyBreak AB 15 en 20

Watts Industries is al vele jaren “de specialist” op het gebied van terugstroombeveiligingen. Zij bieden de vakman kant en klare oplossingen om alle mogelijke huishoudelijke en industriële toestellen correct en veilig aan te sluiten op het drinkwaternet.

Door de toenemende vraag naar meer betrouwbare, eenvoudige disconnectiesystemen voor vloeistoffen van klasse 5 (type AB beveiliging), heeft Watts Industries ons gecontacteerd om samen met hen hier de gepaste toestellen voor te ontwerpen.

Met enige trots stellen wij U graag de EasyBreak AB voor.

De EasyBreak AB is een MDPE disconnectietank van 105 liter of 210 liter (andere capaciteiten op eenvoudig verzoek leverbaar) met vlotterkraan 1/2″ of 3/4″,  een reglementaire overloop conform aan de Europese norm EN 1717, EN 13077. Alle gebruikte materialen zijn geschikt voor drinkwater.

Hij kan uitgerust worden met verschillende soorten pompen en sturingen naargelang de noden van de klant. (1 of meerdere pompen, aan/uit regeling of frequentiesturing, enz.)

Dankzij zijn compacte afmetingen kan hij overal waar nodig ingezet worden. Het uitgebreide assortiment van meercellige RVS pompen van Flowmotion (zowel ondergedompeld in de tank als horizontaal of verticaal naast de tank) zorgt er dan weer voor dat het noodzakelijke debiet bij de gewenste druk gerealiseerd kan worden met minimaal stroomverbruik en geluid.

De EasyBreak AB vindt zijn toepassing bij industriële (vaat)wasmachines, omgekeerde osmose, in de veeteelt, industriële grootkeukens, ziekenhuizen, laboratoria, enz. (m.a.w. overal waar een beveiliging AB noodzakelijk is)

Bovendien kan hij worden uitgerust als omschakelsysteem tussen drinkwater / regenwater en als buffertank voor een drukverhogingsinstallatie waar een te kleine drinkwateraansluiting voorhanden is.

De EasyBreak AB zal te zien zijn in de nieuwe catalogus 2014-2015 van Watts Industries die binnenkort verschijnt.

Neem gerust contact op met Watts Industries, Flowmotion of uw lokale sanitaire groothandel voor meer uitleg of een offerte op maat van uw toepassing.

NIEUW: verticale meercellige centrifugaalpompen EV

De Flowmotion verticale meercellige centrifugaalpompen EV bieden de oplossing voor de vraag naar betrouwbare, efficiënte en betaalbare RVS pompen en zijn ideaal voor watervoorziening, brandbestrijding, ketelvoeding, omgekeerde osmose, enz.
De pompen worden volledig in Italië gebouwd volgens de hoogste industriële standaarden.

Ze zijn ook leverbaar als complete drukverhogingsgroepen (tot 8 pompen!) met drukschakelaars of frequentie gestuurd.

Technische gegevens:
Debiet: van 1,5 tot 115 m³/u (50 Hz)
Opvoerhoogte: tot 280 mvk (50 Hz)
Materialen: Volledig RVS 304 of RVS 316
Mechanische as-afdichting: aanpasbaar volgens medium vereisten
Aansluitingen: Ronde flenzen, ovale flenzen, Victaulic of FlexiClamp
Motor efficiëntie: IE2, IE3 of IE4
Frequentiesturing: kan op de motor, tegen de muur of in de schakelkast gebouwd worden.

Stuur ons uw prijsaanvragen!

FLOWMOTION investeert in de toekomst

Flowmotion heeft een fantastisch jaar 2013 achter de rug. We zijn ongelooflijk fier te zien hoeveel kleine en grote bedrijven ons het vertrouwen hebben gegeven om voor hen de juiste pompoplossingen te leveren. Dit geeft ons de motivatie om Flowmotion de volgende jaren verder uit te bouwen tot een volwaardige speler op de “pompen”markt in de Benelux.

Om deze groei te ondersteunen heeft Flowmotion de beslissing genomen te investeren in een nieuw hard- en software pakket van de firma Kluwer. Deze krachtige ERP software zal er voor zorgen dat het volledige aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer veel eenvoudiger, overzichtelijker en efficiënter wordt. Het ERP programma zal ook naadloos samenwerken met onze boekhouding. Bovendien biedt Kluwer ons de mogelijkheid om dit pakket verder uit te breiden naar after-sales en productie beheer.

Deze ERP software zal draaien op onze eigen beveiligde server die werken op verplaatsing perfect mogelijk maakt. Zo zijn we altijd up-to-date qua voorraad, leveringen, offertes, facturen, betalingen, enz.

We zullen er alles aan doen om de implementatie zo vlot mogelijk te laten verlopen. Deze zou eind januari 2014 klaar moeten zijn.