FlowMotion
FlowMotion

EasyBreak AB 15 en 20

Watts Industries is al vele jaren “de specialist” op het gebied van terugstroombeveiligingen. Zij bieden de vakman kant en klare oplossingen om alle mogelijke huishoudelijke en industriële toestellen correct en veilig aan te sluiten op het drinkwaternet.

Door de toenemende vraag naar meer betrouwbare, eenvoudige disconnectiesystemen voor vloeistoffen van klasse 5 (type AB beveiliging), heeft Watts Industries ons gecontacteerd om samen met hen hier de gepaste toestellen voor te ontwerpen.

Met enige trots stellen wij U graag de EasyBreak AB voor.

De EasyBreak AB is een MDPE disconnectietank van 105 liter of 210 liter (andere capaciteiten op eenvoudig verzoek leverbaar) met vlotterkraan 1/2″ of 3/4″,  een reglementaire overloop conform aan de Europese norm EN 1717, EN 13077. Alle gebruikte materialen zijn geschikt voor drinkwater.

Hij kan uitgerust worden met verschillende soorten pompen en sturingen naargelang de noden van de klant. (1 of meerdere pompen, aan/uit regeling of frequentiesturing, enz.)

Dankzij zijn compacte afmetingen kan hij overal waar nodig ingezet worden. Het uitgebreide assortiment van meercellige RVS pompen van Flowmotion (zowel ondergedompeld in de tank als horizontaal of verticaal naast de tank) zorgt er dan weer voor dat het noodzakelijke debiet bij de gewenste druk gerealiseerd kan worden met minimaal stroomverbruik en geluid.

De EasyBreak AB vindt zijn toepassing bij industriële (vaat)wasmachines, omgekeerde osmose, in de veeteelt, industriële grootkeukens, ziekenhuizen, laboratoria, enz. (m.a.w. overal waar een beveiliging AB noodzakelijk is)

Bovendien kan hij worden uitgerust als omschakelsysteem tussen drinkwater / regenwater en als buffertank voor een drukverhogingsinstallatie waar een te kleine drinkwateraansluiting voorhanden is.

De EasyBreak AB zal te zien zijn in de nieuwe catalogus 2014-2015 van Watts Industries die binnenkort verschijnt.

Neem gerust contact op met Watts Industries, Flowmotion of uw lokale sanitaire groothandel voor meer uitleg of een offerte op maat van uw toepassing.